Bed voor de perfecte nachtrust

Natuurlatex matras

met organische materialen

100% organisch

Natuurlatex, zuiver wol en bamboevezels

Bij CAPAS geloven we in pure, organische materialen. Zoals 100% natuurrubber en bamboevezels vol micro-gaatjes, waardoor de stof 60% beter absorbeert dan katoen. Maar we gebruiken ook wol van alpaca’s en Australische Merino-schapen met haartjes die een klein beetje kroezen, waardoor het uitstekend ventileert en vocht goed verwerkt. Tegelijkertijd houdt de wol je lichaam altijd op temperatuur. Bij CAPAS noemen we dat ‘lekker slapen op de natuur’.

01

Natuur latex

Rubber voor de allerbeste drukverdeling

In de merinowollen huls van het matras huist een kern van natuurlijk latex, gewonnen uit de rubberboom. Deze zeer elastische laag natuurrubber volgt exact de contouren van het lichaam, in elke slaaphouding. In diverse hardheden ondersteunt de latex je lichaam en verdeelt de druk voor meer comfort.

Het latex volgt exact de contouren van je lichaam

Het ideale matras volgt exact de contouren van het lichaam in elke slaaphouding zonder dat het lichaamsgewicht hier invloed op heeft. Het CAPAS-matras bestaat uit meer dan 80% Hevea brasiliensis natuurlatex en mag dus 100%-natuurrubber genoemd worden. Dit product is zeer elastisch, perfect ademend door de ronde, open celstructuur. Daardoor voelt het nooit klam en verhittend aan. Alle ingrediënten in dit matras zijn van natuurlijke komaf. Natuurrubber is van nature antibacterieel en schimmel werend, terwijl ook huismijten er niet in overleven.

Lees hier meer over onze matrassen.

02

Zuiver wol

Wol van Merino-schapen en alpaca’s

De matrassen, toppers, dekens en kussens van CAPAS bestaan uit niet-ontvette en isolerende wol van alpaca’s en Australische Merino-schapen. Deze wol neemt de temperatuur van je lichaam aan en beschermt je matras tegen (transpiratie)vocht / nachtzweet. Deze wol bestaat uit fijne haartjes die licht kroezen, waardoor het goed ventileert. Tegelijk is het een vettige wol, die vocht uitstekend verwerkt. Het houdt je lichaam op temperatuur – verkoelend in de zomer, warm in de winter. Zonder vocht vast te houden, zodat beestjes en schimmels geen kans krijgen.

Vaak koud in bed?
Of juist te warm?

Heb je het vaak koud in bed? Of is het er juist al gauw te warm? In beide gevallen zul je genieten van deze wol. Wol heeft als belangrijkste eigenschap dat het zich aanpast aan de temperatuur van het lichaam. Het voelt dus nooit broeierig of klam. Tegelijk zorgt de fijne structuur samen met het nog aanwezige wolvet (lanoline) voor het afvoeren van vocht. Door het uitblijven van vocht in het matras ontstaat een vijandig klimaat voor bacteriën, schimmels en huismijt. Onze bedden zijn daardoor uitstekend geschikt voor mensen met allergieën. We vertellen je er graag meer over!

03

Bamboe vezels

Absorberende & lichte bamboe

De omhullende stof van het matras (de tijk) en het ‘bedlinnen’ zijn gemaakt van bamboevezels. Deze stof voelt zacht en luxe aan en heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking. Bamboevezels zitten vol micro-gaatjes, waardoor bamboestof 60% beter absorbeert dan katoen. Door de capillaire werking wordt transpiratievocht zijwaarts afgevoerd zodat het matras relatief droog blijft.

Antibacterieel en schimmelwerend

Belangrijke voordelen van bamboe, die wij gebruiken voor de matrastijk en het beddengoed, zijn de slijtvastheid, de natuurlijke afweer tegen schimmels, de temperatuur-regelende werking, de uitstekende absorberende kwaliteiten en de zijdezachte ‘touch’. Bamboe is veel beter voor het milieu dan katoen. Bamboe is een grassoort die razendsnel groeit (soms tot wel een meter per dag!) zonder meststoffen of insecticiden. Bij de productie van bamboe-stof is veel minder water nodig dan bij katoen, en ook tijdens de groei is irrigatie overbodig. Bovendien groeit het na kappen opnieuw uit dezelfde wortels omhoog. Er ontstaat dus geen gronderosie.

Benieuwd? Bel 085 040 9090

Of plan een afspraak

Gratis Brochure

In deze brochure vind je alle informatie over onze bedden. Vraag ‘m snel gratis aan!

Ontdek meer over het Capasbed

Bedbodems en matrassen

Hoofdborden en ombouwen

Beddengoed en kussens

Gratis brochure

Je ontvangt de brochure direct in je mailbox. Sparen wij het milieu een beetje ;-). Controleer ook uw spambox.